Makaron z rybą wędzoną
Makaron z rybą wędzoną.
Porcja na 2 osoby.
Składniki:
1. Zastawić makaron i ugotować al dente. Odcedzić zostawiając trochę wody z makaronu (do sosu).
2. Cebulę drobno pokroić. Czosnek przecisnąć przez praskę. Do garnka z szerokim dnem, wlać olej i podgrzać. Wrzucić cebulę i zeszklić (nie podsmażać na złoto), następnie dodać czosnek, odsmażyć.
3. Dodać rybę obraną z ości, zamieszać, podgrzać.
4. Dodać śmietanę, dodać również kilka chochelek wody z makaronu.
5. Ugotowany makaron dodać do sosu i wszystko zamieszać, aby sos dokładnie oblepił cały makaron. Można też wyłożyć sam makaron na talerze i na to położyć sos. Jest może ładniej, ale pierwszy sposób jest duuużo smaczniejszy.
Porcja na 2 osoby.
Składniki:
- 200 g wybranego makaronu
- 100-130 g wędzonej ryby (u mnie wędzony pstrąg)
- 1 nieduża cebula
- 1 ząbek czosnku
- kilka łyżek śmietany 18%
- olej do smażenia
1. Zastawić makaron i ugotować al dente. Odcedzić zostawiając trochę wody z makaronu (do sosu).
2. Cebulę drobno pokroić. Czosnek przecisnąć przez praskę. Do garnka z szerokim dnem, wlać olej i podgrzać. Wrzucić cebulę i zeszklić (nie podsmażać na złoto), następnie dodać czosnek, odsmażyć.
3. Dodać rybę obraną z ości, zamieszać, podgrzać.
4. Dodać śmietanę, dodać również kilka chochelek wody z makaronu.
5. Ugotowany makaron dodać do sosu i wszystko zamieszać, aby sos dokładnie oblepił cały makaron. Można też wyłożyć sam makaron na talerze i na to położyć sos. Jest może ładniej, ale pierwszy sposób jest duuużo smaczniejszy.
Komentarze
Prześlij komentarz