Pasta z czerwonej fasoli i orzechów

Pasta z czerwonej fasoli

Składniki:
  • 1 puszka fasoli
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • słodka papryka mielona
  • sól i pieprz
  • 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • ocet balsamiczny/ czerwone wino
  • orzechy włoskie
  • kolendra
  • pietruszka
Przygotowanie:
Cebulę i czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej. Podsmażyć cebulę do zeszklenia, dodać czosnek i również podsmażyć. Następnie dodać orzechy włoskie. Ja dodałam już zmielone w młynku do kawy. Całość krótko podsmażyć i dodać odsączoną fasolę. Doprawić słodką papryką. Dodać koncentrat pomidorowy. Całość podsmażamy ok. 3-5 minut. Zdjąć z ognia i ostudzić.
Następnie zblendować. Dodać octu balsamicznego lub trochę czerwonego wina. Doprawić solą i pieprzem. Dodać posiekaną kolendrę.

Komentarze

Popularne posty