Pasta z czerwonej fasoli i orzechów
Pasta z czerwonej fasoli
Składniki:
Cebulę i czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej. Podsmażyć cebulę do zeszklenia, dodać czosnek i również podsmażyć. Następnie dodać orzechy włoskie. Ja dodałam już zmielone w młynku do kawy. Całość krótko podsmażyć i dodać odsączoną fasolę. Doprawić słodką papryką. Dodać koncentrat pomidorowy. Całość podsmażamy ok. 3-5 minut. Zdjąć z ognia i ostudzić.
Następnie zblendować. Dodać octu balsamicznego lub trochę czerwonego wina. Doprawić solą i pieprzem. Dodać posiekaną kolendrę.
Składniki:
- 1 puszka fasoli
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- słodka papryka mielona
- sól i pieprz
- 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- ocet balsamiczny/ czerwone wino
- orzechy włoskie
- kolendra
- pietruszka
Cebulę i czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej. Podsmażyć cebulę do zeszklenia, dodać czosnek i również podsmażyć. Następnie dodać orzechy włoskie. Ja dodałam już zmielone w młynku do kawy. Całość krótko podsmażyć i dodać odsączoną fasolę. Doprawić słodką papryką. Dodać koncentrat pomidorowy. Całość podsmażamy ok. 3-5 minut. Zdjąć z ognia i ostudzić.
Następnie zblendować. Dodać octu balsamicznego lub trochę czerwonego wina. Doprawić solą i pieprzem. Dodać posiekaną kolendrę.
Komentarze
Prześlij komentarz